top of page

ANNIONE

BIOGRAFI

//  Genre:  Pop/Rock
 
 
 
Nyheder

Jyllandsposten - Uffe Christensen:

Hvis man ikke ligefrem angler efter en kindhest, skal man vare sig for at tale om en kvindes alder - så det gør jeg ikke - men hvor er det befriende igen at støde på sådan en som Annione, der opleves som et herligt livsbekræftende, modent modstykke til de mange produkter, der sprøjtes på markedet i misforstået trang til at afvise solide musikalske dyder.

Annione er ikke just en musikalsk fornyer, men de 11 nye personlige sange, der udgør "Little Blue Globe", er alle stærke statements. Små gode fortællinger, der er hentet i hendes nærhed - i hendes drømme og spøjse fantasier - og musikalsk byggende på elementer fra den klassiske amerikanske rock- og pop-musik. Noget mere rå og kantet end forgængeren og holdt i en relativ enkelt produktion.

Indad og udad
I forhold til debut-pladen "Annione", der udkom på store Sony for syv år siden, vender Annione (Anni Ringgård) denne gang blikket lidt mere indad, samtidig med at hun på et eller andet plan giver udtryk for udlængsel. Sangene spejler en reflekterende kunstner, der har evnen til at formidle sine tanker i et let flydende (billed)sprog, og der et helt indlysende hitpotentiale i "Welcome Miami" - men også "Can't Get My Eyes Off You" og "Robbie Please" synes at have gode muligheder. Også sangen "Agree To Disagree", i hvilken hun synger sammen med Thomas Fleron, er svær at overhøre.

Et herligt varmt album skabt af en moderne singer/songwriter, der brænder for sagen. En kunstner, for hvem berømmelsen ikke i sig selv er et mål. Og aldrig har været det. Annione giver lyd fra sig, når hun har noget på hjertet - og det har hun nu.


Herning Folkeblad - Henrik Øster-Jørgensen:

Annione - der hedder sådan, fordi der var flere Annie'er i hendes skoleklasse - debuterede for efterhånden en god håndfuld år siden. Debuten udkom på et af de større selskaber, fik gode anmeldelser og blev også spillet i radioen - men den solgte ikke til en guldmedalje.

Det har Anni Ringgaard dog ikke ladet sig slå ud af. Hun er fortsat med at skrive sange - både til sig selv og andre. Eksempelvis scorede Marie Frank et megahit med Annione-sangen Worth It.

Little Blue Globe kickstartes med Welcome Miami, der med sit amerikanske drive burde kunne blive et hit. Titelnummeret er også uimodståeligt iørefaldende, og det samme kan siges om Can't Get My Eyes Off You. Derefter kommer der mere variation i tempo og udtryk - blandt andet med duetten Agree To Disagree og en utilsløret og kitschet kærlighedserklæring til Robbie Williams i Robbie Please, der i øvrigt rummer et omkvæd i radiostørrelse.

Bortset fra det så er teksterne voksne rejsepostkort fra USA, Japan, Himalaya, Frankrig og et utal af andre destinationer, hvor Annione har været i tanke eller virkelighed - deraf titlen på pladen.

Instrumenteringen er dejligt tidløs med vægten lagt på en amerikansk sound. Ikke noget med at lefle for det, der nu er moderne i denne måned.

Anni Ringgaard er indiskutabelt en god sanger med en kraftfuld stemme. Der burde være plads til hende på den danske rockscene blandt de andre kvindestemmer.


Fyns Stiftstidende - Simon Staun:

Sidste gang blev hun ugens uundgåelige med "Sweet Little Secrets". Jeg vil påstå at duetten med Thomas Fleron vil blive et endnu større hit. Den sang har virkeligt meget skrål- med potentiale og Anni Ringgård synger rigtigt appetitligt lidt hen a la Alanis Morrisette unden at plagiere.

"Denne dygtige sangerinde er bestemt ikke bare Annione".


Gaffa - Jan Opstrup Poulsen:

Titlelnummeret og Out In The Open har en kær lille sødme, som vi kender fra Marie Frank. Men det er i den veldrejede Can´t Get My Eyes Off You, at man for alvor spidser ører, og sparket finder vi i rockballaden Written In The Stars.


Politikken - Dorte Hygum Sørensen:

De både rustikt og levende arrangerede sange løfter sig over det gennemsnitlige, når stemningen er lystfuld og ligefrem. Det er den for eksempel i "Can´t Get My Eyes Off You", hvor forelskelsen formidles med sødt overmod på stemmen og utålmodige slag på trommen.

 

bottom of page